ایدر

 

رفتار پرخطر جنسی:عامل فعلی شیوع ایدز در ایران 

تعداد رسمی مبتلایان به بیماری ایدز در ایران حدود شانزده هزار نفر اعلام شده

مقام های بهداشتی ایران از افزایش شیوع بیماری ایدز در این کشور از راه تماس جنسی ابراز نگرانی کرده اند.

کامران باقری لنکرانی، وزیر بهداشت ایران، روز شنبه نهم آبان گفت که کشورش نگران موج سوم شیوع انتقال بیماری ایدز است که با توجه به جوان بودن جمعیت کشور و تمایل برخی جوانان به رفتارهای پرخطر جنسی سبب شده انتقال جنسی این ویروس به جامعه آسیب برساند.

به گفته آقای باقری لنکرانی، وزارت بهداشت ایران در زمان حاضر در حال برنامه ریزی برای مقابله با موج سوم ویروس ایدز است.

پیش از این عباس صداقت، رئیس اداره ایدز وزارت بهداشت گفته بود که در چند سال اخیر تعداد موارد ابتلا به بیماری ایدز از طریق رابطه جنسی افزایش یافته است.

به گقته کارشناسان، بیماری ایدز در ایران تاکنون از دو راه فاکتور های خونی آلوده و استفاده از سرنگ مشترک توسط معتادان تزریقی شیوع پیدا کرده اما در هفته های اخیر، کارشناسان نسبت به افزایش ابتلا به این بیماری توسط ارتباطات جنسی پرخطر، هشدار داده اند.

وزیر بهداشت ایران، اظهار امیدواری کرده است که موج سوم اتفاق شیوع ایدز، همانند موج اول و دوم کنترل شود.

در ایران به دلیل باورهای عمومی غلط و تلاش مسئولان برای نشان دادن چهره ای موجه و پاک از جامعه،همچنان از طرح مسائل مرتبط با ایدز و ویروس اچ آی وی و آموزش شفاف و مستقیم راههای انتقال خودداری می شود

در ایران به دلیل باورهای عمومی غلط و تلاش مسئولان برای نشان دادن چهره ای موجه و پاک از جامعه،همچنان از طرح مسائل مرتبط با ایدز و ویروس اچ آی وی و آموزش شفاف و مستقیم راههای انتقال خودداری می شود.

به نظر می رسد که با افزایش آسیب های اجتماعی، درباره این مسائل، از جمله شیوع بیماری ایدز از راه رفتار پر خطر جنسی، مقام های رسمی هم به سکوت در این زمینه پایان داده اند.

در یکی از آمارهایی که اخیرا از سوی وزارت بهداشت ایران منتشر شده، شمار مبتلایان به بیماری ایدز در این کشور حدود شانزده هزار نفر اعلام شده اما برخی از کارشناسان و ناظران رقم واقعی را بیش از این می دانند.

کارشناسان معتقدند صدا و سیما و مطبوعات ابزار خوبی برای آموزش همگانی و ایجاد فرهنگ و آگاهی در باره این بیماری هستند اما به اعتقاد این افراد، سیاستهای ویژه و برخی پنهانکاری های مسئولان در مورد ایدز، عملا این موقعیت ها را برای پیشگیری، از جامعه گرفته است.

بیماری ایدز، چهارمین بیماری کشنده در جهان است و هم اکنون بیش از ۴۰ میلیون نفر در سراسر جهان آلوده به ویروس اچ آی وی هستند.