بیماریهای زنان زایمان و نازایی

وب لاگ رسمی دکتر رویا پورقربان جراح و منخصص زنان زایمان و نازایی بورد تخصصی از دانشگاه تهران

بیماریهای زنان زایمان و نازایی

وب لاگ رسمی دکتر رویا پورقربان جراح و منخصص زنان زایمان و نازایی بورد تخصصی از دانشگاه تهران

لاپاروسکوپی و هیستروسکوپی

 

laparoscopy, laparoscope

لاپاروسکوپی: روش جدید انجام اعمال جراحی داخل شکم

 

امروزه در مورد روشهای جدید اعمال جراحی سخن به میان می آید که عمدتا واژه لاپاروسکوپی به گوش شما حتما رسیده است .....

در قدیم اعمال جراحی با برش پوست منطقه مورد نظر صورت می گرفت و گاهی این برش روی پوست مثلا در اعمال جراحی سینه و شکم به قدری وسیع بود که به قول استاد های ما برش از عانه تا چانه ! می گفتند.

امروزه با پیشرفت تکنولوژی پزشکی بشر ابزارهای را تولید نموده که بکمک این ابزار ها با استفاده از یک یا جند عدد برش یک سانتی متری یا حتی کوچکتر روی پوست می توان بسیاری از اعمال جراحی را که سابق بر این نیاز به برشهای بزرگتر داشتند انجام داد.

بطور مثال حتما شما کسانی را که سابق بر این عمل خارج نمودن کیسه صفرا بعلت وجود سنگ صفراوی انجام داده اند دیده اید ..... یک برش بزرگ ۱۰ -۱۲ سانتی متری در امتداد حاشیه دنده تحتانی که با بخیه های بزرگ هم ترمیم شده و آثار آن همیشه باقی است و علاوه بر این روزها طول کشیده تا این بخیه ها جوش بخورند تازه اگر عفونت و.... نکرده باشند.........

امروزه همین عمل حتی در بیشتر شهرهای ایران با ۳-۴ عدد سوراخ کوچک که از داخل این سوراخها لاپاروسکوپ و ابزار های جراحی مربوطه وارد میشود انجام میگیرد و بیمار با ۲-۳ عدد بخیه بسیار کوچک همانروز یا روز بعد از عمل بیمارستان را ترک می کند.

این روش در مورد اعمال جراحی دیگر از قبیل کیست های تخمدان - فیبروم رحمی - خارج نمودن رحم. جراحی حاملگی های خارج از رحم و ........... قابل اجراست

از طرف دیگر مزایای دیگر این روش زمان کمتر اقامت در بیمارستان - دوره بسیار کوتاه نقاهت بعد از عمل که گاهی از یک ماه در جراحی های معمولی به ۲-۳ روز میرسد.

آسیب کمتر اعضاء داخل شکم و احتمال ایجاد چسبندگی کمتر....... می باشد

الان دو دهه است که شاید در بیشتر کشورها اعمال جراحی حدالمکان به این روش صورت می گیردو تعداد بسیار کمی از اعمال جراحی وجود دارد که جراحان مجبور به باز کردن شکم می شوند.

جالب است بدانید این روش از حدود سالهای ۱۸۴۵ توسط جراحان آلمانی شروع شد و لی انجام آن به لحاظ عدم وجود دید کافی در داخل شکم بسیار محدود بود تا اینکه سالها بعد یک دانشمند و جراح ایرانی به نام دکتر کامران نزهت در دانشگاه استنفورد امریکا اقدام به اتصال دوربین فیلمبرداری به دستگاه لاپاروسکوپ نمود و تصاویر داخل شکم به کمک دوربین فیلمبرداری به صفحات تلویزیونی انتقال یافت و با این روش جدید جراح با جرخاندن دوربین داخل شکم قادر به رویت و انجام عمل جراحی در تمامی نقاط داخل شکم شدند و کم کم این روش را برای جراحی سایر نقاط بدن نیز بکار گرفتند.

پس حال که در تمام دنیا افتخار کشف این روش جدید برای ایرانیان است بر همه پزشکان ایرانی واجب است تا در فرا گرفتن و انجام این روشها و دادن آگاهی و شناساندن این روش به بیماران کوشا باشند

 

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد